Het is nu 12-04-2021 07:41:59
Onbeantwoorde berichten bekijken

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:

Verkeerd gebruikte verkeersborden voor fietsers

    -> Tielrode - Burgemeester Achiel Heymanstraat Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 
 Auteur   Bericht 

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4687
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 21-05-2016 10:40:27    Onderwerp: Verkeerd gebruikte verkeersborden voor fietsers
 Reageren met citaat  

De gemeente Temse heeft foutieve onderborden voor fietsers aangebracht in de toegangswegen naar de Burgemeester Achiel Heymanstraat in Tielrode. Dit kun je nu zien in de Molenstraat, ...... en iets gelijkaardigs zie je nu in de Kerkstraat.Deze onderborden M8 betekenen dat het voorrangsbord enkel geldt voor fietsers en tweewielige bromfietsers. Alle andere bestuurders zouden vanaf nu dus geen voorrang meer moeten verlenen aan het verkeer in de Burgemeester Achiel Heymanstraat, als ze uit de Molenstraat of uit de Kerkstraat komen! Dit staat immers in artikel 67.4.2° van het verkeersreglement Lees :
Citaat:
67.4.2° Een onderbord van het model M1 of M8 bedoeld in artikel 65.2. mag de verkeersborden B1 en B5 aanvullen wanneer die verkeersborden alleen betrekking hebben op de fietsers of op fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen.

. . . . . . . . . . . .


. . . . . . . . .

En in het artikel 8.3.2° van het reglement voor de wegbeheerder staat iets gelijkaardigs Lees :
Citaat:
8.3. Verkeersbord B5. Stoppen en voorrang verlenen....
Dit verkeersbord wordt geplaatst in de onmiddellijke nabijheid van de plaats waar de bestuurders moeten stoppen en voorrang verlenen.
...
Het moet aangevuld worden met een onderbord van het model M.8. bedoeld in artikel 65.2. van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer wanneer het verkeersbord alleen geldt voor de fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen en de plaatsing wegens de bijzondere plaatsgesteldheid misleidend kan zijn voor de andere gebruikers.

M.8.


Hier is dus sprake van een totaal verkeerd gebruik van verkeerssignalisatie! De Burgemeester Achiel Heymanstraat is nog altijd aangeduid als voorrangsweg. Alle bestuurders moeten vanuit de toegangswegen voorrang verlenen, maar dat blijkt niet uit deze verkeersborden! Bij een ongeval zal dit een gerechtelijke kluif worden! Natuurlijk is dit gemeld op het Meldpunt Fietspaden: referentienummer 4651301529 voor de Molenstraat en referentienummer 270881CFF3 voor de Kerkstraat.

We hebben hetzelfde al eens voorgehad met het gewest in de Kapelstraat in Steendorp. Het gewest heeft toen zijn fout ingezien en de toestand recht gezet. Ik ben benieuwd hoe Temse gaat reageren.

Aan het kruispunt met de Antwerpse Steenweg heeft de gemeente het anders gedaan. Daar zie je dit.Volgens artikel 67.4.1° van het verkeersreglement wordt een onderbord M10 aangebracht om aan te duiden dat fietsers en tweewielige bromfietsers in de twee rijrichtingen rijden op het fietspad (of in een éénrichtingsstraat) Lees :
Citaat:
67.4.1° Een onderbord van het model M9 of M10 bedoeld in artikel 65.2. mag de verkeersborden B1, B5 en B17 aanvullen om aan te duiden dat fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen in de twee rijrichtingen rijden op de dwarslopende openbare weg die men gaat oprijden.
. . . . . . . . . . . . . .


. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

En in het artikel 8.3.2° van het reglement voor de wegbeheerder staat nog een verduidelijking Lees :
Citaat:
8.3. Verkeersbord B5. Stoppen en voorrang verlenen....
Dit verkeersbord wordt geplaatst in de onmiddellijke nabijheid van de plaats waar de bestuurders moeten stoppen en voorrang verlenen.

Het moet naargelang van het geval aangevuld worden met een onderbord van het model M.9. of M.10. bedoeld in artikel 65.2. van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer:

M.9. M.10.

a)wanneer er bij het oprijden van een kruispunt een fietspad dat in twee richtingen bereden wordt gemarkeerd is;

b)wanneer op een openbare weg met éénrichtingsverkeer het verkeer van fietsers en eventueel van bestuurders van tweewielige bromfietsen in beide richtingen toegelaten is.

De fietspaden op de Burgemeester Achiel Heymanstraat zijn duidelijk aangeduid als enkelrichtingsfietspaden, en de Burgemeester Achiel Heymanstraat is geen éénrichtingsstraat. De plaatsing van dit onderbord is dus niet overeenkomstig de wegcode.

Door een dergelijk onderbord aan te brengen wordt een zeer slecht signaal aan fietsers gegeven, en kunnen fietsers misleid worden of in verwarring gebracht! Natuurlijk is ook dit gemeld op het Meldpunt Fietspaden: referentienummer C1795DAEEC.

Gelijkaardige fouten zijn aangebracht op Huis ten Halven, in de Ruisstraat, de Polderstraat en de Weelstraat!
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4687
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 23-05-2016 17:54:31    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

Op twee andere opmerkingen van mij (zie hier en hier) op het Meldpunt Fietspaden heeft de wegbeheerder, de gemeente Temse dus, een antwoord gegeven dat blijkbaar eigenlijk voor deze drie meldingen van hierboven bedoeld is. In het ene antwoord staat, ...
Citaat:
wij zullen dit nazien en ze vervangen indien nodig.

... en in het andere staat:
Citaat:
Wij zullen dit nakijken en ze vervangen indien nodig.
Wij doen zelf constant controles maar kunnen niet overal tegelijk zijn.

Blijkbaar slaat de zenuwachtigheid op onze dienst mobiliteit toe na acht meldingen achter elkaar ... Knipoog, maar ...

Van "vervangen" van deze onderborden kan geen sprake zijn. De onderborden die de voorrangsborden enkel voor fietsers en bromfietsers geldig maken, moeten in alle geval weg. En hoe spijtig het ook is, maar in onze wegcode bestaat geen onderbord dat bij een voorrangsbord verwittigt voor een enkelrichtingsfietspad. Alle onderborden moeten dus gewoon weg. Nutteloze kosten voor "fietsvoorzieningen" die veel nuttiger zouden kunnen besteed worden!

Aan een voorrangsbord B1 of B5 moet gewoon altijd voorrang verleend worden aan de volledige breedte van de openbare weg en aan elke bestuurder gelijk of die van links of van rechts komt! Dat volgt duidelijk uit artikel 12.3.1.a van het verkeersreglement Lees :
Citaat:
12.3.1. ...

De bestuurder moet evenwel voorrang verlenen aan iedere bestuurder die rijdt op de openbare weg of de rijbaan die hij oprijdt:

a) wanneer hij uit een openbare weg of een rijbaan met een verkeersbord B1 (omgekeerde driehoek) of met een verkeersbord B5 (stop) komt.

B1 B5

Zelfs aan een fietser die in tegenrichting op een enkelrichtingsfietspad rijdt, of aan een automobilist die links van de rijbaan rijdt, moet voorrang verleend worden! Ook al begaat de bestuurder op de voorrangsweg een overtreding!

Eigenlijk zijn onderborden dus niet nodig, maar toch moet van het verkeersreglement met een onderbord extra verwittigd worden voor een tweerichtingsfietspad, maar ook alleen voor een tweerichtingsfietspad!

En op deze Burgemeester Achiel Heymanstraat zijn alleen enkelrichtingsfietspaden. Er valt dus niets "na te kijken" of te "vervangen". Alleen de onderborden verwijderen kan.
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4687
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 21-06-2016 18:34:42    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

We zijn nu een maand verder, en op de drie bovenstaande meldingen van foute onderborden is nog geen enkele officiële reactie gekomen. Alle foute onderborden hangen er nog altijd. Officieus heb ik wel vernomen, dat de onderborden zouden vervangen worden door andere, blauwe onderborden met een witte tekst "opgelet voor fietsers" of zoiets. Dat is wel reglementair, maar ondertussen zie ik nog geen verandering en blijft de onwettige toestand bestaan.

Achteraf gezien is de verkeersaanduiding in de Kerkstraat wel zeer eigenaardig. Dit staat immers aan de Burgemeester Achiel Heymanstraat:Maar dit stukje van de Kerkstraat is in deze richting verboden voor iedere bestuurder! Aan de afsplitsing van de Roomakkerwegel van de Kerkstraat kun je zien dat de Kerkstraat een enkelrichtingstraat is, met toegang vanaf de Burgemeester Achiel Heymanstraat. Zelfs fietsers mogen langs hier niet naar de Burgemeester Achiel Heymanstraat rijden.Het stopbord B5, met onderbord dat het stopbord enkel geldt voor fietsers en bromfietsers, is dan wel zeer overbodig! De gemeente Temse heeft blijkbaar voldoende budget voor overbodige verkeersborden.

Anderzijds staat in de Roomakkerwegel, waar het verkeer naar de Burgemeester Achiel Heymanstraat wel toegelaten is, een gewoon, reglementair stopbord, zonder verkeerd onderbord, zoals het hoort.Natuurlijk hangt daar het bord 'einde zone 30' wat in de weg ... Misschien hangt daarom hier geen verkeerd onderbord Hihi?

In alle geval is het na een maand nodig om de wegbeheerder even wakker te schudden, om de foutieve onderborden te verwijderen. Daarom is alles nogmaals gemeld op het Meldpunt Fietspaden:

  • Melding Molenstraat met refentienummer 4651301529 herhaald als nieuwe melding met refentienummer DAA82F0C71.
  • Melding Kerkstraat met refentienummer 270881CFF3 herhaald als nieuwe melding met refentienummer 65224BE10C, met als bijkomende opmerking dat alle borden hier overbodig zijn, en dat het onderbord gelukkig niet in de Roomakkerwegel hangt.
  • Melding Antwerpse Steenweg met refentienummer C1795DAEEC herhaald als nieuwe melding met refentienummer C85304712D.

Ik ben benieuwd wat dit gaat uithalen Hihi.
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4687
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 29-06-2016 11:45:07    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

Een officiële reactie komt er blijkbaar niet. Ha nee! De gemeente Temse kan toch haar ongelijk tegenover mij niet toegeven, zeker. Maar de onderborden, die de voorrangsborden B5 in de Molenstraat en in de Kerkstraat enkel geldig maken voor fietsers en bromfietsers, zijn ondertussen toch al verwijderd.

De Molenstraat:


De Kerkstraat:


Dan was het AWV toch heel wat sportiever bij een gelijkaardige misser.

Als de gemeente Temse niets laat weten, zet ik ook niets op Facebook Knipoog.

Het onderbord met de aanduiding van een dubbelrichtingsfietspad hangt nog in de Antwerpse Steenweg. Daar geeft de gemeente Temse haar ongelijk (nog) niet toe. Wie weet, doet ze dat ooit wel, en plaatst ze zelfs onderborden voor een dubbelrichtingsfietspad in de Molenstraat en in de Kerkstraat! Ze zouden wel durven!

Ook op Huis ten Halven is al een bord weg genomen.

Deze onderbordjes waren vorig weekend al verwijderd. Dat kun je merken op één van de foto's op op editietemse, die genomen zijn na de modderstroom ten gevolge van het hevig onweer op zondag 26 juni 2016. Op deze foto zie je namelijk de achterkant van het voorrangsbord B5 in de Kerkstraat, en het onderbordje hangt er niet meer aan Hihi.


_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4687
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 24-04-2019 07:20:43    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

Jozef Van Breuseghem schreef:
...
Het onderbord met de aanduiding van een dubbelrichtingsfietspad hangt nog in de Antwerpse Steenweg. Daar geeft de gemeente Temse haar ongelijk (nog) niet toe. Wie weet, doet ze dat ooit wel, ...
(Zie hierboven.)

Maar na drie jaar is dat foutief gebruikt onderbord nu toch eindelijk weg genomen Goed zo! UitroeptekenZo heeft het er drie jaar lang uitgezien (zie hierboven) ...Nu staat er enkel nog zo een verkeerd onderbord aan het kruispunt met de Polderstraat. Wanneer zou dat opgeruimd worden?
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken


Berichten van afgelopen:   

    -> Tielrode - Burgemeester Achiel Heymanstraat

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 


 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Ga naar:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum

This contents of this page are in no way endorsed by the Mozilla Foundation
Mozilla_Firefox theme created by Plastikaa © 2005