Het is nu 19-09-2021 14:38:34
Onbeantwoorde berichten bekijken

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:

Werken in Tielrodebroekpolder

    -> Schelde en Durme Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 
 Auteur   Bericht 

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4902
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 12-09-2021 21:35:05    Onderwerp: Werken in Tielrodebroekpolder
 Reageren met citaat  

Vanaf maandag 13 september 2021 tot midden november 2021 worden werken uitgevoerd op de weg door Tielrodebroekpolder.

Ter hoogte van de Reekstraat wordt een doorvoer gemaakt doorheen de binnendijk voor de afvoer van regenwater naar de potpolder. Daarom moet een voorlopige dijk aangelegd worden die over de bestaande weg door Tielrodebroekpolder loopt. De bestaande weg moet hier bijgevolg rond geleid worden over rijplaten.

Het staat te lezen op internetkrant Editietemse en op de website van Het Laatste Nieuws.

Dit plan staat op internetkrant Editietemse.De rode lijn is de "normale" weg door Tielrodebroekpolder, en de blauwe gebogen lijn toont de omleiding over rijplaten ter hoogte van de werken. De oranje gebogen lijn is de helling over de binnendijk naar de Reekstraat. De doorgang naar de Antwerpse Steenweg wordt ontoegankelijk waardoor landbouwvoertuigen langs de steile helling Tielrodebroek zullen moeten verlaten of binnenrijden. Dat kan gevaar opleveren voor fietsers!

Op dit overzicht van Tielrodebroekpolder van de website van Het Laatste Nieuws, staat in gele stippellijn de omweg die de landbouwvoertuigen zullen moeten maken langs de steile helling en verder langs de Afschrijverslaan en Huis ten Halven. Ook de blauwe "omleiding" over rijplaten is aangeduid.Op de steile helling zou het voor geladen landbouwvoertuigen wel eens moeilijk kunnen worden. Zowel op internetkrant Editietemse als op de website van Het Laatste Nieuws staat daarom:
Citaat:
“Aan landbouwvoertuigen zal gevraagd worden om hun snelheid aan te passen”, zegt schepen Hugo Maes (CD&V), “En aan fietsers zullen we vragen om rekening te houden met de landbouwvoertuigen. Er zal extra gewezen worden op het feit dat het bijna onmogelijk is om met een geladen landbouwvoertuig te stoppen op de steile talud.”

Hopelijk wordt dit dan ook duidelijk "gevraagd".

De omleiding over de rijplaten kun je vermijden door langs de dijken van de Schelde en de Durme te rijden. Je bent dan wel een beetje langer onderweg maar je vermijdt de werken. De steile helling kun je niet ontlopen als je via Tielrodebroekpolder wilt rijden.
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4902
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 13-09-2021 10:24:34    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

De werkelijkheid lijkt een beetje anders te zijn dan de artikels op de website van Het Laatste Nieuws en op internetkrant Editietemse. Aan de voet van de steile helling van Tielrodebroekpolder staan deze verkeersborden.Geen enkele bestuurder mag verder langs de "normale" weg door Tielrodebroekpolder, en ook van de andere kant mag geen enkele bestuurder komen. Dat vertelt het verkeersbord C3. Bestuurders van rijwielen, zoals fietsers, zijn ook bestuurders en mogen evenmin verder. Het verkeersbord C11 is dus totaal overbodig, maar voor sommige "hardhorenden" is dat verkeersbord misschien wel nuttig Knipoog.

Er is een omleiding aangeduid voor fietsers en voetgangers, hoewel de verkeersborden de doorgang voor voetgangers niet verbieden, dus ook niet als je verder gaat met de fiets aan de hand. Als voetgangers toch verboden zijn, zou men beter een verkeersbord C19 geplaatst hebben, in plaats van de C11 voor fietsers! Dan zou dat duidelijk geweest zijn, wat nu niet het geval is.

Een eindje verder staat een graafwerktuig klaar, maar de werken zijn op deze weg nog niet aangevat.


Langs de kant van het veer in Tielrode is de signalisatie een beetje anders.Hier staat ook een C3 en een overbodige C11 voor fietsers, beiden met het onderbord "uitgezonderd plaatselijk verkeer". Dat wil zeggen dat fietsers wel verder mogen rijden, volgens artikel 2.47 van het verkeersreglement! Deze signalisatie geeft tegenstrijdige richtlijnen. Wat moeten fietsers hiermee?

Mogen fietsers vanaf hier verder rijden, maar geen bestuurders van andere rijwielen die niet met fietsers zijn gelijkgesteld? Misschien zal langs hier een deel van de Reekstraat bereikbaar zijn, wat langs de andere kant niet het geval zal zijn als de werken bezig zijn? Voor voetgangers is dan weer geen beperking aangeduid, hoewel ook hier een omleidingspijl staat, zowel voor fietsers als voor voetgangers (buiten beeld van de foto).

Bijkomend staat er wel een verkeersbord A31 dat "werken" aanduidt en een verkeersbord F45 dat op een doodlopende weg wijst. Je komt dus normaal gesproken ergens vast te zitten als je vanaf hier verder gaat.

De Vlaamse Waterweg blinkt weer niet uit in duidelijkheid met zijn verkeersborden Hihi.
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4902
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 18-09-2021 19:45:49    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

Ik ben even door Tielrodebroekpolder gefietst, vanaf de kant van het veer in Tielrode. Daar staan immers verbodsborden met onderbord "uitgezonderd plaatselijk verkeer", dus fietsers mogen daar verder rijden Hihi.Bijna aan de splitsing naar de Reekstraat staat weer een afsluiting met deze verbodsborden, maar zonder onderborden.Hier wordt dus twee keer gezegd dat bestuurders van rijwielen in het geheel niet verder mogen rijden.

Dat is weer een typisch voorbeeld van hoe verkeersborden voor fietser aangebracht worden. Om te beginnen mogen fietser wel degelijk verder rijden naar de Reekstraat (links de helling omhoog), en volgens de berichtgeving mogen fietsers zelfs verder door Tielrodebroekpolder rijden, langsheen de werken (rechts van de bomen).

Dit is dus een afsluiting met verbodsborden waarmee fietser best geen rekening houden, ook al is dat niet in overeenstemming met de wegcode.

Als je echt de wegcode wilt respecteren, stap dan even van de fiets, ga te voet voorbij de verbodsborden met de fiets aan de hand, en rij daarna verder Lach.

Als je verder rijdt rechts van de bomen, zie je voor je een hoge talud op de weg door Tielrodebroekpolder.Maar je kunt er omheen op rijplaten, zoals aangekondigd.En je komt terug op de normale weg door Tielrodebroekpolder.En dat geldt natuurlijk ook als je vanuit de andere richting, dus vanaf de steile helling aan de Afschrijverslaan door Tielrodebroekpolder rijdt.

Waartoe dienen dan die zinloze verbodsborden? Op deze wijze leert men fietsers om geen rekening te houden met verbodsborden. Maar nadien is men natuurlijk verwonderd als fietsers geen rekening houden met verbodsborden op plaatsen waar ze dat eigenlijk wel zouden moeten doen.

Uit nieuwsgierigheid ben ik even tot boven op de helling naar de Reekstraat gereden. Daar heb je een zicht van bovenaf op die "talud" waar je omheen moet rijden.


_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken


Berichten van afgelopen:   

    -> Schelde en Durme

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 


 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Ga naar:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum

This contents of this page are in no way endorsed by the Mozilla Foundation
Mozilla_Firefox theme created by Plastikaa © 2005