Het is nu 04-06-2020 03:16:10
Onbeantwoorde berichten bekijken

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:

Fietsverbinding tussen durmedijk en N41

    -> Schelde en Durme Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 
 Auteur   Bericht 

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4240
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 16-09-2018 19:36:13    Onderwerp: Fietsverbinding tussen durmedijk en N41
 Reageren met citaat  

Jozef Van Breuseghem schreef:
...
  • Ter hoogte van het kruispunt met de Drapstraat (op het plan) komt een "keermogelijkheid" om van de westelijke ventweg naar de oostelijke ventweg te rijden. Detailplannen zijn er nog niet.

  • Op datzelfde kruispunt zou er ook een verbinding komen tussen de twee fietspaden, aangezien verderop alleen nog een dubbelrichtingsfietspad is langs de oostzijde van de N41. Detailplannen zijn er nog niet.

...
(Zie deze post.)

Jozef Van Breuseghem schreef:
...
Nog eens waarschijnlijk zal van het oostelijk gedeelte van deze weg gebruik gemaakt worden, om gelijktijdig een fietspad aan te leggen tussen het fietspad langs de N41 en de durmedijk. Tenminste, dat hoop ik. Dan hoeven fietsers op het nieuwe fietspad langs de N41 niet via de rotonde van de Duivenhoek rond te rijden om de Mirabrug te bereiken.
...
(Zie deze post.)

Nu het fietspad langs de N41 op de Pontweg in gebruik genomen is, is het ogenblik aangebroken om poolshoogte te nemen. Komt er nu een verbinding tussen dit fietspad en de fietsweg (het 'jaagpad') op de dijk langs de Durme?

Op de Pontweg (de N41) aan het begin van de helling naar de brug over de Durme, is in alle geval een zandweg zichtbaar die naast de helling richting durmedijk gaat.Die zandweg komt uit op de durmedijk aan de onderdoorgang van de N41, richting Mirabrug.In feite is dit de vroegere dreef met bomen langs weerskanten, die op Google Maps aangeduid stond als de Drapstraat.Maar nu zijn al die bomen weg en is het een kale zandweg geworden naast de N41.Hopelijk wordt dit een mooie en veilige fietsverbinding tussen de durmedijk en het dubbelrichtingsfietspad langs de N41.

Het is alleen wat spijtig, om niet te zeggen nogal dom, om niet eerst dit fietspad af te werken vooraleer de westelijke ventweg open te breken tussen de rotonde van de Duivenhoek en de Mirabrug. Fietsers zouden dan tenminste toch langs hier veilig en comfortabel hebben kunnen rijden tussen deze twee punten! Wie nu vanaf de Mirabrug rechtdoor wil fietsen, wordt rond een parkeerplaats geleid langs een kiezelbaantje naar het nog bestaande oude fietspad langs de N41, tot aan het einde van de westelijke ventweg. Daar kunnen fietsers niet meer verder of ... ze moeten de N41 oversteken!

Veilig en fietsvriendelijk is anders! Met wat meer samenwerking en onderling overleg tussen AWV en de Vlaamse Waterweg, zou dit toch beter kunnen.

Of zijn fietsers voor AWV een (letterlijk) randverschijnsel, en voor de Vlaamse Waterweg een noodzakelijk kwaad?

(Aanpassing op 18-09-2018: Opmerking samenwerking toegevoegd.)
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4240
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 22-05-2020 15:08:56    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

Na een jaar of twee krijgen we wat zicht op de situatie. Er komt zeer waarschijnlijk wel een fietsverbinding tussen de fietssnelweg F43 en de durmedijk in Elversele.

Het geasfalteerde pad langs de nieuwe binnendijk van het Klein Broek, komt van achter dit wit roodgestreept gebouw. Het eindigt in een ruw verhard gedeelte van enkele tientallen meters, dat rechtdoor aansluiting geeft tot fietssnelweg F43 die vooraan op de foto passeert. Een bocht in dat verhard gedeelte, rechts op de foto, gaat in dezelfde richting als de fietssnelweg.Van op de brug over de Durme kun je zien hoe deze wegen verder verlopen. Links fietssnelweg F43 (met twee fietsers) en rechts het verharde pad (met ook twee fietsers).Dat verharde pad sluit aan op de durmedijk. Er is dus een verbinding tussen de fietssnelweg en de durmedijk.Deze dijk zal in 2022 onderbroken worden. We zullen dan niet meer verder kunnen fietsen in de richting waarin de twee fietsers op de foto rijden.

Op de luchtfoto van Google Maps zijn de wijzigingen in het landschap in deze omgeving goed zichtbaar, tegenover een luchtfoto van enkele jaren geleden.Hopelijk is er nu een overeenkomst tussen AWV en de Vlaamse Waterweg, om deze verharde gedeelten nog te asfalteren zodat het vlakke fietswegen worden.
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken


Berichten van afgelopen:   

    -> Schelde en Durme

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 


 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Ga naar:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum

This contents of this page are in no way endorsed by the Mozilla Foundation
Mozilla_Firefox theme created by Plastikaa © 2005