Het is nu 23-05-2019 12:31:20
Onbeantwoorde berichten bekijken

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:

Een nieuw gevaarlijk kruispunt!

    -> Temse - Doornstraat Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 
 Auteur   Bericht 

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 3794
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 23-11-2018 18:39:11    Onderwerp: Een nieuw gevaarlijk kruispunt!
 Reageren met citaat  

Op het kruispunt van de Stripfigurenlaan met de Doornstraat is het stopbord met nog enkele aanduidingen op het wegdek aangevuld.Voor de stopstreep staat nu het woord "STOP" geschilderd, en daarvoor zijn nog drie brede witte strepen dwars over de hele breedte van de rijbaan geschilderd. Dat laatste, dat nergens in de wegcode staat, lijkt een gewoonte te worden in Temse ...

Natuurlijk is elke maatregel goed, die de aandacht van automobilisten er op vestigt dat daar een tweerichtingsfietspad ligt waar ze voorrang moeten verlenen aan de gebruikers ervan. Het is dan wel zeer jammer, dat de gemeente Temse daaraan niet gedacht heeft bij het ontwerpen van de stripfigurenwijk. Waarom ligt de rijbaan immers op dezelfde hoogte als het fietspad? Zou het niet veel veiliger voor fietsers geweest zijn, als de rijbaan van de Stripfigurenlaan wat lager was, en het fietspad dus verhoogd zou liggen?

Aan de overkant van dit kruispunt, in de Beekstraat, is dat anders gedaan.Daar is het verkeersbord B1 (omgekeerde driehoek) vervangen door een B5 (stopbord) zoals dat ook in de Kleine Dweersstraat gebeurd is. Hier zijn eveneens dezelfde aanduidingen op het wegdek aangebracht als in de Stripfigurenlaan aan de overkant, maar de Beekstraat heeft wel een verhoging aan het kruispunt met de Doornstraat! De verhoging bevindt zich dus langs de kant waar geen fietspad is!

Goed gezien van Temse, maar ... wat laat Vraag

Het kruispunt van de Stripfigurenlaan met de Doornstraat is bovendien een nieuw gevaarlijk kruispunt geworden voor fietsers, vooral tijdens de spitsuren. Dan staat in de Doornstraat soms een rij auto's tot voorbij dit kruispunt aan te schuiven naar de verkeerslichten op de N16. Automobilisten die vanuit de Beekstraat of vanaf de N16 in de Stripfigurenlaan willen rijden, moeten daarvoor doorheen die rij auto's over het tweerichtingsfietspad rijden.Houden die automobilisten altijd rekening met aankomende fietsers? En als ze dat doen, hebben ze dan voldoende zicht om ze niet te hinderen of aan te rijden?

Ware het ook niet nog beter geweest voor de veiligheid van fietsers, om dat fietspad hier wat verder van de rijbaan te verwijderen, zodat afslaande automobilisten niet direct van de rijbaan op het fietspad komen? Zo hoort dat eigenlijk bij tweerichtingsfietspaden, die niet meer aanliggend mogen aangelegd worden. Er was zelfs voldoende plaats tijdens het ontwerpen van deze wijk om dit tweerichtingsfietspad over een zekere afstand langs beide kanten van de Stripfigurenlaan af te scheiden van de rijbaan van de Doornstraat. Maar daarvoor moet natuurlijk tijdig en vooraf aan fietsers gedacht worden als volwaardige weggebruikers. Daaraan schort het al eens in Temse.

Hopelijk gebeuren hier onder die omstandigheden geen ongevallen met fietsers ...

(Aanpassing op 27-11-2018: Laatste foto toegevoegd.)
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken


Berichten van afgelopen:   

    -> Temse - Doornstraat

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 


 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Ga naar:  


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum

This contents of this page are in no way endorsed by the Mozilla Foundation
Mozilla_Firefox theme created by Plastikaa © 2005