Het is nu 13-04-2021 02:12:48
Onbeantwoorde berichten bekijken

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:

Elektrisch toeristenvervoer in Temse.

    -> Verhaal Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 
 Auteur   Bericht 

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4690
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 15-04-2017 15:44:03    Onderwerp: Elektrisch toeristenvervoer in Temse.
 Reageren met citaat  

Zoals het staat in het Informatieblad Temse van maart 2017, kunnen groepen voortaan in het centrum van Temse en in het natuurschoon van Schelde- en Durmeoevers rondrijden in een elektrisch toeristisch treintje (klik om te vergroten).Hoe raak je met zo een treintje langs de Scheldeoevers? Stroomafwaarts is de dijk achter Belgomine niet bijzonder goed bereikbaar voor zo een treintje.Op de Scheldedijk zijn trouwens normaal gesproken dergelijke voertuigen niet toegelaten volgens dit verkeersbord van Waterwegen en Zeekanaal.Stroomopwaarts geldt hetzelfde verbod op de Scheldedijk langs De Zaat. En waar de Scheldedijk stopt, begint een fietspad langs de Frank Van Dyckelaan.Daar mag ook niet zo maar gelijk welk voertuig op rijden volgens het verkeersreglement.

Op de dijk langs de Durmeoevers gelden eveneens de regels van Waterwegen en Zeekanaal en ... hoe lang kunnen we daar nog naar de Durme kijken?

Is zo een treintje wel een goed idee? In de omliggende gemeenten doet men andere dingen om het toerisme langs de waterwegen op een milieuvriendelijke wijze te bevorderen. Dit staat in de Gazet van Antwerpen van dinsdag 18 april 2017 voor Hamme (klik om te vergroten):Als rijwiel is zo een "quattrobike" toegelaten op een dijk van Waterwegen en Zeekanaal. Kruibeke doet het met een "lopifit" volgens de Gazet van Antwerpen van het lang weekend 15-16-17 april 2017 (klik om te vergroten):Zo een lopifit is een voortbewegingstoestel, is dus gelijkgesteld met een fiets, en is onderworpen aan dezelfde regels als een fiets als je er sneller dan stapvoets mee rijdt.

Ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Toeristisch Temse tracht milieuvriendelijker te worden. Elektrische voertuigen zijn uiteraard pas milieuvriendelijk als de elektriciteit waarop ze rijden ook op een milieuvriendelijke wijze is opgewekt. Daarvoor is grotendeels de hogere politiek verantwoordelijk.

Ondertussen kan toeristisch Temse misschien wat minder autogericht worden, want hoe tracht Temse toeristen te lokken?Ik lees nooit "Stap eens af in Temse" ... Waar stap je meestal uit? Juist ... uit een auto. Niet van een fiets, een motor, een paard, ... Is het ook niet zeer opvallend dat dit bord juist staat op een plaats waar Temse een fietspad heeft laten verdwijnen?
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 4690
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 29-10-2017 16:15:09    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

Vandaag, zondag 29 oktober 2017, heb ik dat elektrisch toeristisch treintje voor de eerste keer zelf gezien. Het stond zijn batterijen op te laden op de Markt van Temse.Buiten al de hierboven genoemde locaties, is er nu nog een toeristische plaats bijgekomen langs de Scheldeoevers, waar dat treintje wettelijk niet mag rijden, namelijk op de nieuwe promenade van de Wilfordkaai. De gemeente Temse heeft die promenade immers verdeeld in een voetpad en een fietspad. Wettelijk mag dat treintje op geen enkel van deze twee rijden!

Dat treintje zou wel op de promenade mogen rijden mogen als dat een "voetgangerszone" zou zijn, volgens artikel 22sexies.1.1°.h) van het verkeersreglement, zoals in het topic van die promenade verklaard is. De "locomotief" van het treintje moet dan wel aan de binnenkant van zijn voorruit een vrije doorgangskaart aanbrengen die door de burgemeester of zijn gemachtigde is afgegeven (maar dat zal wel geen probleem zijn) en het treintje moet er stapvoets rijden, dus zeker trager dan de aangebrachte verkeersbordjes met 16 km/u.

Weer niet genoeg nagedacht, Temse Hihi Vraag
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken


Berichten van afgelopen:   

    -> Verhaal

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 


 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Ga naar:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum

This contents of this page are in no way endorsed by the Mozilla Foundation
Mozilla_Firefox theme created by Plastikaa © 2005