Het is nu 29-03-2024 06:17:46
Onbeantwoorde berichten bekijken

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:

Februari 2021: Nieuwe fietsverbinding naar Sint-Niklaas

    -> Vroeger tijden Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 
 Auteur   Bericht 

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 6020
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 02-02-2021 20:08:22    Onderwerp: Februari 2021: Nieuwe fietsverbinding naar Sint-Niklaas
 Reageren met citaat  

Onze laatste echte fietsactie is al geleden van 7 maart 2020. We hebben begin mei 2020 nog wel een zeer geslaagde actie kunnen voeren, maar dat moest beperkt worden tot een eenmansactie. Met meer fietsers zou dat zeker veel meer persbelangstelling gekregen hebben.

Omdat we ons 12-jarig bestaan niet konden vieren rond 7 mei 2020, verscheen hierover in de eerstvolgende nieuwe Omroeper op 3 juni 2020 toch nog een klein artikeltje.

Op dezelfde dag, Wereld Fietsdag 3 juni 2020, lieten we ons nog eens opmerken door de boodschap "fijn dat je fietst" op fietspaden en fietswegen te schrijven.

Maar sindsdien hoor of lees je niet veel meer van Fietsersbond Temse, tenzij wat minder opvallend op dit forum, op de website, of op facebook. We mogen het niet laten lijken alsof Fietsersbond Temse verder het zwijgen is opgelegd en niets meer doet voor fietsers.

Vooral niet nu een felle campagne aan de gang is, over "een veilige nieuwe fietsweg tussen Sint-Niklaas en Temse". Niet alleen veilig, maar ook comfortabel, breed, conflictvrij, ... zelfs het kruispunt Hoogkamerstraat/N16 zal voor fietsers "conflictvrij" (nog maar eens) heraangelegd worden. Dat alles ten gunste van fietsers, en het lijkt erop alsof wij daaraan hebben meegewerkt en alles hebben goedgekeurd.

We hebben daar inderdaad aan meegewerkt. Het is alleen jammer dat met onze voorstellen bijna nooit rekening gehouden wordt ... Triest

We willen onze leden blijven inlichten met juiste fietsinformatie. We beginnen met het nieuw fietspad in de Hoogkamerstraat, omdat die werken nu begonnen zijn.

Daarover hebben al onze leden een e-mail ontvangen met de juiste toedracht van het "tweerichtingsfietspad" in de Hoogkamerstraat, ten noorden van de N16. We willen vooral de nadruk leggen op wat zorgvuldig verzwegen wordt: de onveiligheid van dit fietspad. We willen het niet meemaken dat men na een ernstig ongeval ooit zal verklaren "dat Fietsersbond Temse nochtans akkoord ging" met het ontwerp van dit fietspad. Daarom vind je in de nieuwe Omroeper van woensdag 3 februari 2021 dit berichtje (klik om iets te vergroten).



Dit gaat enkel over dat tweerichtingsfietspad aan twee kruispunten. Er zullen nog berichten volgen, bijvoorbeeld over de heraanleg van het "conflictvrij" kruispunt Hoogkamerstraat/N16.
_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.


Laatst aangepast door Jozef Van Breuseghem op 09-03-2021 20:57:55; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken

Jozef Van Breuseghem


Site Admin


Geregistreerd op: 10 Jan 2009
Berichten: 6020
Woonplaats: Temse

     
Bericht Geplaatst: 03-02-2021 22:44:18    Onderwerp:
 Reageren met citaat  

Op 2 februari 2021 stond dit al op internetkrant Editietemse:
Citaat:
“Fietsersbond Temse gaat niet met alles akkoord”

Fietsersbond wou eigenlijk enkelrichtingsfietspaden op viaduct E17

TEMSE — VOORLOPIG MAG FIETSERSBOND TEMSE GEEN FIETSACTIES VOEREN, MAAR DAT BELET HEN NIET OM ALERT TE BLIJVEN VOOR GEVAARLIJKE OF ONAANGAPASTE FIETSTOESTANDEN IN DE GEMEENTE. HET NIEUW AAN TE LEGGEN FIETSPAD IN DE HOOGKAMERSTRAAT, OP HET VIADUCT OVER DE E17, “IS EEN GEMISTE KANS”, VOLGENS DE FIETSVERENIGING.


“Een tweerichtingsfietspad ten noorden van de N16 tot de Eigenlostraat. Daarover zijn we teleurgesteld”
Jozef Van Breuseghem, secretaris Fietsersbond Temse


“52 jaar lang was er helemaal geen fietspad meer op de viaduct over de E17 in de Hoogkamerstraat in Temse. Natuurlijk is het meer dan hoog tijd dat fietsers daar eindelijk veilig zullen kunnen rijden”, oppert Jozef van Breuseghem. “Daarover zijn we tevreden. Maar men mag het niet voorstellen alsof Fietsersbond Temse met alles akkoord gaat.”

De Fietsersbond was vragende partij voor enkelrichtingsfietspaden over de volledige viaduct van de E17, als voortzetting van de huidige enkelrichtingsfietspaden in de Hoogkamerstraat, ten noorden van de N16.

“Maar wat ooit begon als een fietsdossier is omgevormd tot een dossier over verkeerscirculatie in het industriepark, waar fietsvoorzieningen een ondergeschikte rol spelen en zich moeten aanpassen aan het vrachtwagenverkeer”, stelt Van Breuseghem.

“Daardoor komt er nu een tweerichtingsfietspad ten noorden van de N16 tot de Eigenlostraat. Daarover zijn we teleurgesteld”, klinkt het “Als fietsers weten we immers dat een tweerichtingsfietspad nooit ‘veilig en zonder conflictsituaties’ is aan kruispunten.”

“Vooral aan het kruispunt met de Eurolaan vrezen we voor ongevallen. Na de volledige afwerking zullen vrachtwagens vanuit de Eurolaan verplicht naar rechts moeten afslaan, want de Hoogkamerstraat wordt daar enkelrichting”, legt Van Breuseghem uit. “Het autoverkeer in de Hoogkamerstraat zal daar dus enkel van links komen, niet van rechts. Zullen de vrachtwagenbestuurders die uit de Eurolaan komen altijd ook naar rechts kijken, naar fietsers die van Sint-Niklaas komen op het tweerichtingsfietspad links van de rijbaan”?

“De ‘oude’ Hoogkamerstraat, wordt een tweede gevaarlijk kruispunt voor fietsers die van Sint-Niklaas komen. Op dat kruispunt is in de Hoogkamerstraat wel autoverkeer in beide richtingen. Vrachtwagenbestuurderss die uit de ‘oude’ Hoogkamerstraat komen kijken daar zowel naar links als naar rechts. Maar fietsers komen daar de helling van de viaduct met snelheid naar beneden gereden op het tweerichtingsfietspad links van de rijbaan. Hun snelheid zal vrachtwagenbestuurders verrassen.

Daarna volgen nog twee foto's van deze kruispunten van Google Street View, uiteraard met de toestand zoals die nu is. Die geven dus de toestand niet weer zoals hij zal worden.

Bij de foto van de Eurolaan staat dit onderschrift:
Citaat:
Vooral aan het kruispunt met de Eurolaan vreest Fietsersbond Temse voor ongevallen. Na de volledige afwerking zullen vrachtwagens vanuit de Eurolaan verplicht naar rechts moeten afslaan. “Zullen de vrachtwagenbestuurders die uit de Eurolaan komen altijd ook naar rechts kijken, naar fietsers die van Sint-Niklaas komen op het tweerichtingsfietspad”, vraagt men zich af.

Bij de foto van de 'oude' Hoogkamerstraat staat dit onderschrift:
Citaat:
“De ‘oude’ Hoogkamerstraat, (rechts) wordt een tweede gevaarlijk kruispunt voor fietsers die op het dubbelrichtingsfietspad vanuit de richting van Sint-Niklaas komen.

_________________
Queen:
I want to ride my bicycle, I want to ride my bike.
I want to ride my bicycle, I want to ride it where I like.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken


Berichten van afgelopen:   

    -> Vroeger tijden

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 


 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Pagina 1 van 1
Tijden zijn in GMT + 1 uur

Ga naar:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum

This contents of this page are in no way endorsed by the Mozilla Foundation
Mozilla_Firefox theme created by Plastikaa © 2005